Rozmowy przy stole
Myślę, że wracamy do czasów, kiedy kładło się ogromny nacisk na kulturę jedzenia. W ostatnich latach nawet media coraz częściej poruszają tematy związane z gotowaniem i gościnnością. Najlepsi szefowie kuchni, jak Johann Lafer, docierają do szerokiej publi
Anna Pawliczko
Wesele od kuchni
Menu weselne charakteryzuje się tym, że potrawy mogą być serwowane na talerz każdego weselnika z osobna, jak i podawane na półmiskach, zawierających wybór mięs i ryb. W drugim przypadku weselnicy częstują się samodzielnie, nakładając na swoje talerze to,
Anna Pawliczko
Weselne smaki
Tak jak we wszystkim, moda ma duży wpływ na nasze życie, także na kulinaria.
Aktualny trend to zdrowe odżywianie się zgodne z porą roku i indywidualnymi gustami. Zmieniają się pokolenia, świadomość naszego gościa i zmieniają się również trendy: moda na
Anna Pawliczko
Dużo szczęścia i słodyczy!
Zmieniły się ogólnie wymagania młodych ludzi, którzy są bardziej zdecydowani i mają często bardzo sprecyzowane wizje dotyczące tak ważnych momentów życia, jak ślub. Może dlatego, że w dzisiejszych czasach decyzje o małżeństwie podejmują ludzie dojrzali. S
Anna Pawliczko